Een Acupunctuur behandeling

Een Acupunctuur behandeling

Je eerste afspraak duurt in totaal ongeveer een uur tot een uur en een kwartier en begint altijd met een intakegesprek. Het liefst hoor ik zoveel mogelijk over je klachten. Ook over de (kleinere) klachten die je misschien zelf al voor lief hebt genomen.
Onze eerste afspraak is daardoor ook langer dan de vervolgbehandelingen.
Ik neem onder andere waar hoe je lichaamshouding, stemgebruik en ademhaling zijn en hoe je huid en haar eruit zien.

Een acupunctuur behandeling duurt 45 minuten tot een uur.

De eerste behandeling duurt ongeveer 1 uur  / 1 uur en 15 minuten inclusief de intake.

Dan neem je plaats op de behandeltafel en doe ik nader onderzoek. Ik voel je pols en kijk hoe je tong eruit ziet. Dit alles geeft mij informatie waarmee ik vaststel welke energiesystemen er uit balans zijn. Op basis van mijn onderzoek en van de klachten die je hebt, stel ik een diagnose en maak ik een behandelplan. Vervolgens beginnen we met je eerste acupunctuurbehandeling.

Duur acupunctuurbehandeling

Hoeveel acupunctuur behandelingen je in totaal nodig hebt, hangt af van hoe je lichaam reageert. Voor elke nieuwe behandeling, vertel je me hoe het is gegaan na de voorgaande sessie. Hoe voel je je nu? Wat is er veranderd? Dit geeft me de mogelijkheid om bij te sturen, zodat we het beste resultaat behalen. Ik wil graag jou helpen je lichaam en geest in balans te brengen. Daarom zal ik je ook adviezen meegeven voor levensstijl.

Kosten Acupunctuur behandeling

  • Een acupunctuur behandeling kost: 78 euro
  • De eerste acupunctuur behandeling kost: 93 euro

Na de behandeling betaal je met pin of contant.

Je krijgt de factuur per mail.

Daarmee kun je de behandeling declareren bij je zorgverzekeraar.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Hierdoor worden mijn behandelingen gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar afhankelijk van het aanvullende pakket dat je hebt. Deze vereniging bewaakt de kwaliteit van de leden, zodat jij zeker weet dat je altijd de beste behandeling krijgt. Daarnaast ben ik lid van de KAB-koepel, waarmee mijn praktijk voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

 

Hier vind je een overzicht van de vergoedingen vanuit je aanvullende verzekering.

Informeer bij je zorgverzekeraar of de behandelingen vergoed worden vanuit je aanvullende verzekering.

 

Wat merk je tijdens de acupunctuurbehandeling?

Een acupunctuurbehandeling is heel ontspannend. In mijn praktijk in Den Bosch kom je terecht in een aangename, rustige omgeving waar je helemaal niks meer hoeft. Je stapt even uit je drukke leven en maakt plaats voor aandacht voor jezelf.

Tijdens de acupunctuurbehandeling kun je allerlei gevoelens ervaren. Bij het plaatsen van de naalden voel je alleen wat kleine prikjes. Sommige mensen voelen dan dat er iets gebeurt in het lichaam, alsof er weer iets begint te stromen of alsof ze lichte elektriciteit voelen. Anderen ervaren juist een doof gevoel. Acupunctuur maakt vaak ook emoties los. Daardoor begin je misschien zomaar te huilen. Je hoeft je niet bezwaard te voelen over je emoties. Ze mogen er gewoon zijn.

Na de behandeling met Acupunctuur

Vlak na de behandeling en de dag daarna, kan je je wat moe voelen. Je lichaam heeft even tijd nodig om alle indrukken van de behandeling te verwerken. Het zelfhelend vermogen van je lichaam is namelijk in gang gezet en dat vraagt best wat energie. Maar er zijn ook mensen die direct verbetering opmerken en na een behandeling gelijk al meer energie hebben. Het werkelijke, langdurige resultaat merk je vaak pas écht na een aantal behandelingen.

Wil je zelf ervaren hoe acupunctuur je helpt?

Plan dan online je eerste afspraak. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op.