Over Mij

Acupunctuur voor WelzijnIvana Gutierrez

Praktijkhouder

Mijn eerste ervaring met acupunctuur

Het gevoel dat je niet meer jezelf bent. Je uitgeput voelen. Geen kracht hebben om de dingen te doen die je wilt. Zo voelde ik me tijdens mijn burn-out. Ik had geen energie, had nergens zin in en voelde me somber. Op aanraden van mensen in mijn omgeving kwam ik bij een acupuncturist terecht. Ik was sceptisch, maar uit wanhoop besloot ik het toch te proberen. Na de eerste behandeling liep ik verbaasd de deur uit. Er was iets in gang gezet in mijn lichaam. Na een periode waarin ik vrijwel geen energie had, voelde ik dat ik weer zin had om iets te doen. Ik besloot om te doen wat ik al tijden had uitgesteld: een nieuwe lotion voor mezelf kopen. Het lijkt zo simpel, maar op dat moment voelde het als een overwinning dat ik weer energie had om zoiets eenvoudigs voor elkaar te krijgen.

Acupunctuur heeft me ontzettend geholpen bij mijn herstel. Ik kwam dichter bij mezelf en voelde me steeds beter. Daardoor ontdekte ik dat ik leefde op een manier die niet bij me paste. Ik wilde niet meer in het bedrijfsleven werken en de hele dag achter een computer zitten. Ik zocht zingeving. Ik wilde mensen helpen. Daarom ben ik uiteindelijk zélf de opleiding tot acupuncturist gaan volgen en heb ik nu mijn praktijk in Den Bosch.

Acupunctuur Den Bosch

Mijn opleiding tot acupuncturist

Voordat ik begon met mijn praktijk voor acupunctuur in Den Bosch, heb ik een vierjarige opleiding gevolgd tot acupuncturist. Eén jaar daarvan bestond uit de opleiding Medische Basiskennis op hbo-niveau. Hierdoor worden mijn behandelingen vergoed door je zorgverzekeraar afhankelijk van het aanvullende pakket dat je hebt. Ik heb me ook aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Deze vereniging bewaakt de kwaliteit van de leden, zodat jij zeker weet dat je altijd de beste behandeling krijgt. Daarnaast ben ik lid van de KAB-koepel, waarmee mijn praktijk voldoet aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

Nederlandse vereniging voor Acupunctuur

Een burn-out is een kans

Dankzij mijn burn-out heb ik mijn leven omgegooid en doe ik nu dingen die écht bij me passen. Ik help andere mensen in plaats van de hele dag op kantoor te zitten. Ik maak tijd voor yoga, zodat ik in balans blijf. Ik doe aan mindfulness, wat ik ook toepas in mijn behandelingen. Ik geniet van de natuur, maak lange wandelingen en neem de tijd om lekker te koken. Ik heb mijn leven nu ingericht op een manier die bij me past en dat gun ik jou ook.

Acupunctuur in Den Bosch: holistisch welzijn

Het is mijn doel als acupuncturist om jou te helpen een leven te leiden met minder stress. Een leven waarin jij je weer jezelf voelt en in balans bent. Zodat je de dingen doet die bij je passen en je niet (weer) in een burn-out terechtkomt. Daarom heet mijn praktijk ‘Acupunctuur voor welzijn’. Ik wil namelijk dat jij gezond bent, dat je je goed voelt en dat je jezelf bent. Jouw welzijn staat voorop.

Als acupuncturist geloof ik in een holistische benadering. Dat houdt in dat ik lichaam en geest zie als één dynamisch geheel. Ze beïnvloeden elkaar. Alles in je lichaam hangt energetisch met elkaar samen. Daarom veroorzaakt stress ook lichamelijke klachten, zoals nek-, rug- en hoofdpijn. En lichamelijke klachten zorgen ook voor mentale klachten. Daarom kijk ik nooit naar de klacht op zichzelf, maar altijd naar jou als geheel en naar de onderliggende oorzaken. Zo behalen we de beste resultaten.