Acupunctuur bij vermoeidheid, stress of burn-out

Het lijkt wel alsof je het altijd druk hebt. Je voelt je gejaagd, alsof je geleefd word. Je bent vaak moe en zit niet lekker in je vel. Je wilt het anders, maar eigenlijk weet je niet hoe. Je probeert wel te ontspannen, maar de stress steekt toch steeds de kop weer op. Je hebt steeds minder energie en je voelt gewoon geen rust. Misschien ben je zelfs bang dat je in een burn-out terechtkomt? Als je last hebt van vermoeidheid, stress of een burn-out zorgt acupunctuur voor meer rust in je hoofd en je lichaam. Dit helpt je bij je herstel, zodat jij vervolgens je leven in kan richten op de manier die het beste bij jou past.

Heb je last van deze klachten?

 • Je hebt nauwelijks energie.
 • Je hebt stress.
 • Je piekert veel.
 • Je slaapt slecht.
 • Je hebt lichamelijke klachten als hoofdpijn, nek- en schouderpijn, menstruatiepijn, huidproblemen of maag- en darmproblemen.
 • Je hebt het gevoel dat je niet jezelf bent.
 • Je wordt soms zomaar boos.
 • Je voelt je somber of depressief.
 • Je hebt geen zin om dingen te ondernemen.
 • Je voelt je leeg van binnen.
 • Je voelt je uitgeput.
 • Je weet niet wat je wilt met je leven.
 • Je voelt je gefrustreerd.
 • Je voelt een knoop in je buik.
 • Je hebt geen overzicht in je hoofd.

Hoe helpt acupunctuur bij stress en burn-out?

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeskunde. De kracht hiervan is dat het uitgaat van het holistische concept dat de mens één geheel is, dat lichaam en geest één zijn. Dat betekent dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden: emotionele klachten kunnen lichamelijke klachten veroorzaken, en andersom. Alles in jou hangt energetisch met elkaar samen. Dus als je meerdere lichamelijke of emotionele klachten ervaart, is het mogelijk dat die dezelfde oorzaak hebben.

Acupunctuur laat je energie weer stromen

Als je last hebt van stress of als je herstelt van een burn-out is acupunctuur een goede ondersteuning. Wanneer je veel stress ervaart, raakt de energiebalans in je lichaam verstoord. Als dit lang duurt, ontstaan er blokkades in je lichaam. De energie kan daardoor niet meer vrij stromen. Je voelt je leeg vanbinnen, je bent prikkelbaar en je hebt steeds minder energie.

Dankzij acupunctuur herstel je lichamelijk en emotioneel. Het zorgt ervoor dat je energie weer gaat stromen. Hierdoor wordt het zelfhelende vermogen van je lichaam geactiveerd.  Het helpt je ook om weer in contact te komen met je bron. Door acupunctuur kom je namelijk steeds dichterbij jezelf. Daardoor weet je steeds beter wat je wilt in het leven en waar je energie van krijgt. Dit zorgt voor een nieuw evenwicht in je leven. Je ziet in wat geleid heeft tot je stressklachten of je burn-out en je ontdekt wat je anders wilt en kunt doen in je leven. Het resultaat? Dat jij lekkerder in je vel zit, beter tot rust komt en meer energie ervaart. Je voelt je weer je oude zelf, maar op een manier die veel beter bij je past.

Acupunctuur tegen stress en burn-out: mijn aanpak

Je eerste afspraak duurt in totaal ongeveer een uur tot een uur en een kwartier en begint altijd met een intakegesprek. We bespreken je klachten en ik doe een onderzoek. Ik voel je pols en neem onder andere waar hoe je lichaamshouding, stemgebruik en ademhaling zijn en hoe je huid, haar en tong eruitzien. Dit alles geeft mij informatie waarmee ik vaststel welke energiesystemen er uit balans zijn. Op basis van mijn onderzoek en van de klachten die je hebt, stel ik een diagnose en maak ik een behandelplan. Vervolgens beginnen we met je eerste acupunctuurbehandeling.

De daaropvolgende acupunctuurbehandelingen duren ongeveer drie kwartier tot een uur. In die tijd gaan we ook dieper in op hoe het met je gaat en op de dingen waar je tegen aanloopt in je leven. Op basis daarvan kijken we samen of je veranderingen door kunt voeren in je leven die je helpen bij je stressgevoelens of bij het herstel van je burn-out. Vaak helpen aanpassingen in je leefstijl of je eetpatroon ook bij je herstel. Hierover krijg je van mij advies en meestal krijg je ook wat huiswerk mee na de behandeling.

Hoeveel behandelingen je in totaal nodig hebt, hangt af je klachten. Na drie behandelingen gaan we evalueren. Hoe voel je je nu? Wat is er veranderd? Dit geeft me de mogelijkheid om bij te sturen, zodat we het beste resultaat behalen.

Wat merk je tijdens de acupunctuurbehandeling?

Een acupunctuurbehandeling is heel ontspannend. In mijn praktijk in Den Bosch kom je terecht in een aangename, rustige omgeving waar je helemaal niks meer hoeft. Je stapt even uit je drukke leven en maakt plaats voor aandacht voor jezelf.

Tijdens de acupunctuurbehandeling kun je allerlei gevoelens ervaren. Bij het plaatsen van de naalden voel je alleen wat kleine prikjes. Sommige mensen voelen dan dat er iets gebeurt in het lichaam, alsof er weer iets begint te stromen of alsof ze lichte elektriciteit voelen. Anderen ervaren juist een doof gevoel. Acupunctuur maakt vaak ook emoties los. Daardoor begin je misschien zomaar te huilen. Je hoeft je niet bezwaard te voelen over je emoties. Ze mogen er gewoon zijn.

De resultaten van acupunctuur bij stress en vermoeidheid 

Vlak na de behandeling en de dag daarna, kan je je wat moe voelen. Je lichaam heeft even tijd nodig om alle indrukken van de behandeling te verwerken. Het zelfhelend vermogen van je lichaam is namelijk in gang gezet en dat vraagt best wat energie. Maar er zijn ook mensen die direct verbetering opmerken en na een behandeling gelijk al meer energie hebben. Het werkelijke, langdurige resultaat merk je vaak pas écht na een aantal behandelingen:

 

 • Je weet weer hoe het voelt om ontspannen te zijn en leert om dat gevoel vast te houden of weer op te roepen.
 • Je komt weer in contact met je lichaam, waardoor je beter voelt wat je nodig hebt.
 • Je hebt weer energie om die simpele, alledaagse dingen te doen waar je zo tegen opzag.
 • Je voelt je weer jezelf.
 • Je ontdekt welke dingen je energie geven en welke juist energie nemen.
 • Je hebt weer zin in het leven.
 • Je voelt je in balans.
 • Je weet beter wat je wel en niet wilt.

Wil je zelf ervaren hoe acupunctuur je helpt bij je vermoeidheid en burn-out?

Wil je weer meer energie? Ben je er klaar voor om eindelijk weer rust te voelen in je hoofd? En om in contact te komen met je lichaam? Plan dan online je eerste afspraak. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op.

Acupunctuur voor Welzijn

Eerste behandeling (60-75 min): € 90

Vervolgbehandeling (45-60 min): € 75

Vergeet niet om bij je zorgverzekeraar te checken of de behandelingen vergoed worden vanuit je aanvullende verzekering.

Plan een Afspraak