Menstruatieklachten

Acupunctuur bij menstruatieklachten

Zet jij je schrap als je menstruatie er weer aan komt? Hoofdpijn, buikpijn, stemmingswisselingen, elke maand is het weer raak. En wat een opluchting is het als het weer voorbij is. Vaak denken vrouwen dat het normaal is om een paar dagen per maand op de bank te liggen met veel pijn. Of om elke keer door een achtbaan van emoties te gaan. Maar je menstruatie hoort niet zo’n straf te zijn. Een beetje ongemak is normaal, maar het is níét normaal dat je elke maand een paar dagen uit de running bent en niet jezelf kunt zijn. Gelukkig zijn menstruatieklachten heel goed te behandelen met acupunctuur, zodat je cyclus een stuk stabieler wordt.

Veelvoorkomende menstruatieklachten

 • Je hebt veel buikpijn tijdens je menstruatie.
 • Je hebt veel bloedverlies.
 • Je hebt juist weinig bloedverlies; je menstruatie lijkt niet goed op gang te komen.
 • Je menstruatie is erg onregelmatig.
 • Je hebt pijnlijke borsten voor of tijdens je menstruatie.
 • Je hebt last van PMS (prikkelbaar, stemmingswisselingen, humeurig).
 • Je bent gestopt met de pil maar je menstruatie komt niet op gang.
 • Je bent vaak erg moe tijdens je menstruatie.

 

Als je een of meerdere klachten af kunt vinken in het bovenstaande lijstje, is het verstandig om in actie te komen. Want een gezonde menstruatie is regelmatig, komt goed op gang en veroorzaakt geen heftige pijn of stemmingswisselingen. Klinkt dat voor jou als iets onmogelijks? Met acupunctuur zijn ook jóúw menstruatieklachten te behandelen, zodat je minder pijn hebt, lekkerder in je vel zit en je ook tijdens je menstruatie gewoon je leven kunt blijven leiden.

Hoe werkt acupunctuur bij menstruatieklachten?

Menstruatieklachten ontstaan als er iets uit balans is in je lichaam. Door die onbalans ontstaan blokkades waardoor je energiestroom stagneert. Dat veroorzaakt pijn of andere klachten. Met acupunctuur hef je die blokkades op en kan je energie weer vrij stromen. Je herstelt zowel lichamelijk als emotioneel omdat acupunctuur het zelfhelend vermogen van je lichaam activeert. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor meer in contact komt met je lichaam. Je komt dichter bij jezelf en leert je lichaam en emoties daardoor steeds beter kennen.

 

De acupunctuurbehandelingen

Met acupunctuur breng je je lichaam en geest weer in balans, maar daarvoor moeten we wel eerst onderzoeken waar je blokkades zitten. Daarom beginnen we een behandeltraject altijd met een intake. Je komt naar mijn praktijk in Den Bosch en we bespreken welke klachten je hebt. Ik doe een onderzoek om vast te stellen welke energiesystemen in je lichaam uit balans zijn en daarna beginnen we gelijk met je eerste acupunctuurbehandeling.

 

Acupunctuur is vooral heel effectief bij menstruatiepijn. Je merkt vrijwel direct verlichting en daarvoor hoef je niet per se een behandeling te plannen tijdens je menstruatie. Ik stem mijn behandeling namelijk altijd af op het moment van jouw cyclus. Bij andere menstruatieklachten heeft je lichaam soms meer tijd nodig om te herstellen. Als je bijvoorbeeld al erg lang een onregelmatige cyclus hebt of als je 10 jaar de pil hebt geslikt, kan het langer duren voordat je lichaam weer in balans komt. Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon. Daarom is acupunctuur altijd maatwerk. Ik stem de behandeling volledig af op jou, want elk persoon en elke klacht is nu eenmaal verschillend. Vóór elke behandeling bespreken we hoe het met je is gegaan en op basis daarvan pas ik de behandeling aan als dat nodig is.

De resultaten van acupunctuur bij menstruatieklachten

 • Je hebt veel minder pijn tijdens je menstruatie, waardoor je makkelijker door kunt gaan met je dagelijkse bezigheden.
 • Je ziet veel minder tegen je menstruatie op, waardoor je meer rust voelt.
 • Je menstruatie wordt regelmatiger en gelijkmatiger, zodat je beter weet waar je aan toe bent.
 • Je bent emotioneel stabieler, waardoor je je een stuk kalmer en prettiger voelt.
 • Je hebt meer energie en voelt je dus ook minder moe tijdens je menstruatie.
 • Je krijgt meer verbinding met je lichaam, daardoor voel je je emoties beter aan en weet je wat je nodig hebt.

Laat je menstruatieklachten je leven niet beheersen

Veel vrouwen lopen jarenlang met hevige menstruatieklachten, terwijl dat echt niet nodig is. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoe zware klachten, waarvan veel vrouwen denken dat ze er nou eenmaal bij horen, flink verminderen door acupunctuur. Je klachten hoeven je leven niet te beheersen! Met acupunctuur kom je in balans en kan je weer helemaal jezelf zijn.

Acupunctuur voor Welzijn

Kraanvogellaan 13, 5221 GA

‘s-Hertogenbosch

Eerste behandeling (60-75 min): € 90
Vervolgbehandeling (45-60 min): € 75

Maak een afspraak en ontdek zelf hoe acupunctuur het verschil maakt.